Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


VM-serien i rally kommer efter Estland till Turkiet för den femte deltävlingen av årets kortade serie. Efter tredjeplatsen i klassen WRC2 i Estland ligger Pontus Tidemand och hans co-driver Patrik Barth tvåa i mästerskap.
 
 
Med dubbla segrar på Gelleråsen Arena senast gjorde tvåfaldige mästaren Lukas Sundahl ett ryck i tabelltoppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför tävlingen i Anderstorp är han 25 poäng före jagande Pontus Fredricsson.
 
Den nya offroadserien Extreme-E som ska avgöras med eldrivna rally-SUVAR på runt 550 hästkrafter har nu ett riktigt dragnamn i till premiären som är planerad till 2021, Mattias Ekström.
 
Vi planerar nu för fullt inför säsongen 2021 och ställer därför frågan om ni är intresserade av att arrangera SM-deltävling i Rallycross 2021? Läs mer.
 
Falkenberg Classic tillhör alltid en av säsongens höjdpunkter för de som gillar historisk racing och sportvagnsracing. Nu kan helgens tävling ses live i SBF-Play.
 
Nu är det hög tid att ansöka till Minnesfonderna. De tidigare tre fonderna som delar ut stipendier till Svensk Bilsports talanger han nu blivit två. Sista dag att söka är 15 oktober.
 

Konferenshelger 2021-2023

(2020-09-15 14:09)
Under Förbundsmöteshelgen presenterades datum för kommande års konferenser. Dessa datum fastställdes under FS1520 den 4/9 2020.
 
Under East Sweden Rally i Linköping delades tre SM-guld i rally ut. I nästa veckas final i Sandviken lever kampen om guldet i resterande tre klasser.
 
Första helgen i september valdes Magnus Berthling till ny ordförande för Svenska Bilsportförbundet och det tog inte långt tid innan Driftzone bokade upp en intervju för att höra med Magnus Berthling vad han tänker och tycker om bilsportens framtid.
 
 
 

Folkrace: Däck

(2020-09-11 08:45)
 
Det är en stor ära att bli vald som ordförande för styrelsen i Svenska Bilsportförbundet och få möjlighet att göra en insats för att stärka och vidareutveckla den sport som vi alla brinner för.
 
Sedan tidig vår har Mikael Norén verkat som miljösamordnare både hos Svensk Bilsport och Svemo. Nu har han och medlemmarna i Miljökommittén identifierat tre initiala fokusområden för det kommande hållbarhetsarbetet för Svensk Bilsport.
 


Klubben är öppen för alla medlemmar första torsdagen i varje månad

kl 19:00 - 21:00.

 

Intresserad av att börja köra rally/racing/folkrace? Då har du hamnat på rätt sida!

 E-mail:info@vallentunamk.se

 


 


Postadress:
Vallentuna MK - Bilsport
N-E Andersson, Hagavägen 17
18635 Vallentuna

Kontakt:
Tel: 0705118015
E-post: info@vallentunamk.se

Se all info